De Branderij

Beste eetcafé van de provincie Groningen

Welkom bij de Branderij

Op de hoek van Poelestraat en Schuitendiep, waar vroeger de koffie voor zowel het Britse als het Nederlandse koningshuis gebrand werd, is tegenwoordig restaurant De Branderij te vinden. In het pand – de oude koffiebranderij van de firma H. Smith – is plek voor zo’n 140 eters, verdeeld over drie zalen en een gezellig terras. Buiten staat er snel een drankje voor je neus en is het heerlijk zitten in de zon; binnen, in het warme, gezellig ouderwetse interieur, krijg je smaakvolle gerechten van over de hele wereld voor je neus.

Onze menukaart

Op het menu van De Branderij prijkt een gevarieerde keuze aan wereldgerechten. Zoals de oude heer Smith overal ter wereld naar de beste koffie zocht, zo kiezen wij van over de hele wereld de lekkerste recepten uit. We gebruiken daarbij altijd verse, natuurlijke ingredïenten, om de beste kwaliteit en het smakelijkste eten te garanderen. En dat hoeft niet duur te zijn: een daghap is er al voor een tientje, en voor iets meer krijg je een uitgebreid menu.

Heeft u een allergie? Bekijk hier onze allergenenkaart.

Verhuur

Vanaf 22:00 kun je bij De Branderij borrels of besloten feesten geven. We vragen geen zaalhuur, maar hanteren een bargarantie die afhankelijk is van de duur van het feest. Een muziekinstallatie en feestverlichting zijn aanwezig, en ons historische pand garandeert een sfeervolle avond. In overleg is het ook mogelijk om een DJ in te huren. Van afstudeerborrel tot trouw- of bedrijfsfeest: met alle groepen tussen de 30 en 800 man kun je bij ons terecht.

Deel je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poelestraat 55 Groningen
Open met Google Maps
Wij zijn geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 17:00 uur