Café-Restaurant de Plantage

Terras van het jaar 2016

Tussen de oude platanen, in het sfeervolle monumentale pand de Ledenlokalen aan de Plantage Kerklaan is café-restaurant de Plantage gevestigd. Het beschikt over een ruim terras, naast een grote volière met Noord-Hollandse weidevogels en de bomen en dieren van ARTIS op loop- en hoorafstand. Vanuit de unieke 19de-eeuwse houten serre heb je een weids en groen uitzicht op het vrij toegankelijke Artisplein.

Parel van de stad
De gerestaureerde entree aan de Plantage Kerklaan is stoer en monumentaal. Het café heeft een moderne uitstraling en is geschikt voor ontmoetingen, werken, studeren of een drankje voor je aan tafel gaat. De serre is een parel van de stad die tot voor kort verborgen was. Bij mooi weer gaan de deuren open en is er een heerlijk terras onder de oude platanen aan het nieuwe Artisplein, met een prachtig uitzicht.

Terras van het jaar 2016
Het terras van café-restaurant de Plantage is door Gault & Millau verkozen tot  Terras van het Jaar 2016 . “Een terras zonder uitzicht is geen terras”, aldus Gault & Millau. “Als je bij de Plantage op het terras zit, kijk je uit op ‘De Hollandse Polder’, een enorme volière met de grootste collectie lepelaars ter wereld. De platanen op het terras maken het helemaal af.”

Deel je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plantage Kerklaan 36 Amsterdam
Open met Google Maps
Keuken dagelijks geopend Ontbijt 09:00 / 11:30 Lunch 11.00 / 16.00 Diner 17.30 / 22.00 za / zo keuken geopend vanaf 10.00