Luif Aete & Drinke

Culturele en culinaire ontmoetingsplek

In De Maaspoort vindt u Luif Aete & Drinke, dé culturele en culinaire ontmoetingsplek voor iedereen. Door de open keuken neemt u letterlijk een ‘kijkje in de keuken’ en heeft u direct contact met de koks. U kunt er alle dagen van de week terecht voor een kopje koffie met Limburgse vlaai, een lunch of een uitgebreid diner en bij mooi weer kunt u heerlijk genieten op het zonnige terras op de Oude Markt. Bij Luif Aete & Drinke spelen streekproducten de hoofdrol.

Waarom Luif?

Natuurlijk omdat het eten ongeluifelik lekker is! En omdat er een rijke historie achter zit. De Luif is een klein restant van de voormalige, veertiende eeuwse vestingwerken in het eerste kwadrant Klein Italië in Venlo. De Luif heeft een weergang, rust op zeven rondbogen en is voorzien van een pannen dak. De Luif ligt aan de haven, omsloten tussen de Oude Markt, de Maasboulevard, De Maaspoort en het pas afgebroken stadskantoor. In de zeventiende eeuw zijn op en tegen de rondbogen zogenaamde muurhuizen gebouwd, die later, tijdens de slechting van de vestingwerken, werden afgebroken waardoor het restant stadsmuur weer vrij kwam te liggen. De Luif was het enige gedeelte van de stadsmuur waar binnensmuurs geen weg langs liep. In het midden van de jaren vijftig van de twintigste eeuw werd dit deel van de stadsmuur door de architect Jules Kayser gerestaureerd en nu krijgt het een prominente plaats in het slotstuk van de Maasboulevard waarin de nieuwe middenzaal van De Maaspoort wordt gerealiseerd.

Deel je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oude Markt 30 Venlo
Open met Google Maps
Maandag 12.00 - 00.00 uur Dinsdag 10.30 - 00.00 uur Woensdag 10.30 - 00.00 uur Donderdag 10.30 - 00.00 uur Vrijdag 10.30 - 00.00 uur Zaterdag 10.30 - 00.00 uur Zondag 12.00 - 00.00 uur De keuken is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur.